środa, 18 września 2013

Risotto rybne

To danie jest szybkie, proste i może niezbyt zdrowe, ale z pewnością zaspokoi głód na dłuższy czas. Jego podstawą są rybki z puszki (najlepsza będzie makrela w pomidorach) i sycący ryż. Od czasu do czasu lubię zrobić taki obiad za 5 zł, zwłaszcza, gdy nie mam czasu na długie posiedzenia w kuchni.
Składniki:
  • ryba z puszki w sosie pomidorowym
  • jedna nieduża cebula
  • łyżeczka oleju do smażenia
  • trochę keczupu
  • kostka rosołowa
  • pieprz
  • ryż

Przygotowanie:
Podsmażamy cebulkę na oleju, dokładamy kostkę rosołową i mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy rybę z sosem, doprawiamy keczupem i przyprawami. Podajemy z ryżem. Przygotowanie tego dania nie zajmuje więcej niż 15 minut. Standardowa puszka ryby wystarcza na posiłek dla dwóch osób :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz