![]() |
copyrights do zdjęcia 123rf.com |
Czego potrzebujesz?
- ćwiartka z kurczaka
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- cebula
- pół łyżeczki świeżego imbiru (nie bójcie się, nie zapłacicie za niego więcej niż 50 groszy, bo jest lekki)
- przyprawy, troszeczkę chilli
- szczypiorek
- ewentualnie kiełki sojowe
Przyprawa do chińskiego rosołu dla odważnych:
Trzy małe drobno pokrojone papryczki chilli wraz z nasionkami i pokrojoną w cienkie plasterki główkę czosnku zalewamy ciepłym roztworem 1:2 octu i wody (250 ml). Doprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy w zamknięty słoiczek. Już następnego dnia możemy takim wywarem doprawić rosół. Moja rekomendacja to jedna łyżeczka przyprawy na talerz zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz