Składniki:
- 0,5 kg marchwi
- 0,25 kg cebuli
- 2 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- trochę masła do smażenia
- kostka rosołowa
- przyprawy: łyżeczka curry, łyżeczka imbiru, pół łyżeczki kurkumy
Przygotowanie:
Marchew, czosnek i cebulę pokroić drobno, zeszklić na maśle. Dodać wodę i kostkę rosołową, pokrojonego drobno ziemniaka. Gotować aż warzywa zmiękną, doprawić do smaku przyprawami. Potraktować ugotowaną zupę blenderem aż do uzyskania jednolitego kremu. Rozlać na talerzu, najlepiej smakuje z łyżeczką śmietanki i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Wypróbowany przepis, polecam zachować powyższe proporcje i przyprawy. Zupka gotowana tylko z kostką i bez soli! Tani i zdrowy obiad w zasięgu ręki, polecam ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz